Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatkezelő:
Cégnév: Subai Géza József e.v.

Székhely: 2022 Tahitótfalu, Ereszvények u. 36.

Adószám: 57266402-1-33

Nyilvántartási szám: 55880046

Honlap: https://www.blessyoutextil.hu

Elérhetőség: e-mail: info@blessyoutextil.hu  telefon: +36203694621

 

 

Személyes Adatok Kezeléséről Szóló Tájékoztató

Kérjük, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi Tájékoztatót!

A jelen Tájékoztató a www.blessyoutextil.hu weboldal ("Honlap") használata, olvasása, a Honlapon történő regisztráció és a Honlapon történő vásárlás során folytatott adatkezelési tevékenységeket és az azzal kapcsolatos tájékoztatásokat rögzíti.

 

Röviden

Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.

Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át.

Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, és az adatok törlését is bármikor kérheti az elérhetőségeinken.

 

 

1. Általános tájékoztatás

A Honlap következő menüpontjai használatával adod meg az Adatkezelő részére a személyes adataidat:

a "Kapcsolat" menüpont alatt, annak kitöltésével;

regisztráció esetén a regisztrációs adatlap kitöltésével;

vásárlás esetén a webshopban a megrendelés kitöltésével, illetve a megrendelés teljesítésével;

hírlevélre való feliratkozáskor, a feliratkozási adatok megadásával;

a Honlap használatával (olvasásával) a Honlap használata során az Adatkezelő által alkalmazott sütik által.

 

2. Az egyes adatkezelési tevékenységek

2.1 "Kapcsolat" és "Ajánlatkérés" menüpontok, kapcsolati címre küldött levél

Adatkezelési tevékenység, az adatkezelés célja

A "Kapcsolat" menüpont használatával, vagy emailen tudsz kapcsolatba lépni az Adatkezelővel. Ez esetben a saját szándékod szerint és döntésed alapján töltöd ki a vonatkozó nyomtatványt, illetve küldesz levelet és adod meg a személyes adataidat az Adatkezelő részére. A "Kapcsolat" menüpont alatt kért adatok megadása azt a célt szolgálja, hogy az Adatkezelő kapcsolatba tudjon lépni veled, meg tudja adni a választ a kérdésedre/kérésedre. Személyes adataid megadása nem kötelező, azonban azok hiányában nem tudja az Adatkezelő felvenni veled a kapcsolatot, megadni számodra a kért választ.

 

Az "Ajánlatkérés" menüpont alatt megadott adatokra a jelen 2.1 pontban rögzített, emailben megadott adatokra vonatkozó szabályok az irányadók. A jelen pontban rögzített, a "Kapcsolat"-ra vonatkozó szabályokat az "Ajánlatkérés" menüpontra értelemszerűen alkalmazni kell.

 

A kezelt személyes adatok köre

A Honlapon a "Kapcsolat" menüpont alatt a megadni kért és ott, vagy emailben, vagy postai levélben az érintett által megadott adatok.

 

Az adatkezelés jogalapja

Jelen esetben a megadott személyes adataidat a hozzájárulásod alapján kezeli az Adatkezelő. A "Kapcsolat" menüpont kitöltése, az email, illetve a levél önkéntes elküldése az adatkezeléshez való hozzájárulásodnak tekintendő. Az adatkezelési hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod az Adatkezelő részére küldött írásbeli nyilatkozattal, a formanyomtatvány megfelelő kitöltésével.

 

Adattovábbítás, címzettek

A "Kapcsolat" menüpont alatt megadott adataidat az Adatkezelő nem továbbítja harmadik személyek részére, kivéve, ha adataidat abból a célból adod meg, hogy panaszt tegyél az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatással kapcsolatban, és ezen panasz elintézéséhez a vonatkozó jogszabályok szerint adataidat meg kell küldeni az illetékes hatóságnak, szervnek. Adataidat a levelezőrendszerben elektronikusan, postai levél esetén zárt szekrényben tárolja az Adatkezelő, azok nem kerülnek külföldre továbbításra.

 

Az adatok megőrzésének ideje

A "Kapcsolat" menüpont alatt megadott adataidat azon ügy elintézéséig kezeli az Adatkezelő, amelynek céljából megadtad az adataidat, vagy hozzájárulásod visszavonásáig, amelyik a korábbi. Az ügy elintézését, vagy hozzájárulásod visszavonását követően az Adatkezelő haladéktalanul törli a kezelt személyes adatokat.

 

2.2 Regisztráció

Adatkezelési tevékenység, az adatkezelés célja

A "Regisztráció" menüpont használatával egy vásárlói fiókot hozhatsz létre a Honlapon. A vásárlói fiók előnye, hogy ismétlődő vásárlásaid esetén az adataidat automatikusan megjeleníti a Honlap a megrendelési formanyomtatvány kitöltésekor, így nem szükséges azt minden alkalommal kitölteni

A regisztráció során szintén a saját szándékod szerint és döntésed alapján töltöd ki a vonatkozó nyomtatványt és adod meg a személyes adataidat az Adatkezelő részére. A "Regisztráció" menüpont alatt kért adatok megadása azt a célt szolgálja, hogy az Adatkezelő biztosítani tudja számodra a vásárlói fiók fenntartását.

 

A kezelt személyes adatok köre

A Honlapon a "Regisztráció" menüpont alatt megadni kért és ott az érintett által megadott adatok.

 

Az adatkezelés jogalapja

Jelen esetben a megadott személyes adataidat a hozzájárulásod alapján kezeli az Adatkezelő. A "Regisztráció" menüpont kitöltése az adatkezeléshez való hozzájárulásodnak tekintendő. Az adatkezelési hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod az Adatkezelő részére küldött írásbeli nyilatkozattal, a formanyomtatvány megfelelő kitöltésével.

 

Adattovábbítás, címzettek

A "Regisztráció" menüpont alatt megadott adataidat az Adatkezelő nem továbbítja harmadik személyek részére, kivéve, ha jogszabály kötelezi arra az Adatkezelőt, hogy a megadott adataidat valamely eljárásban az illetékes hatóságnak, szervnek megküldje. Adataidat a Honlap által üzemeltetett adtabázisban, a tárhelyszolgáltató szerverén elektronikusan tárolja az Adatkezelő, azok nem kerülnek külföldre továbbításra.

 

Az adatok megőrzésének ideje

A "Regisztráció" menüpont alatt megadott adataidat a vonatkozó hozzájárulásod visszavonásáig kezeli az Adatkezelő. A hozzájárulásod visszavonásának kézhezvételét követően az Adatkezelő haladéktalanul törli a kezelt személyes adatokat.

 

2.3 Vásárlás

Adatkezelési tevékenység, az adatkezelés célja

A Honlapon történő szerződéskötés, a megrendelés teljesítése céljából van szükség személyes adataid megadására a megrendelőlap kitöltésével. Az Adatkezelő az így megadott adataidat kizárólag a megrendeléssel létrejövő szerződés teljesítése céljából kezeli. Felhívjuk a figyelmed, hogy személyes adataid megadása nélkül az Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelést, a létrejött szerződést.

 

A kezelt személyes adatok köre

A Honlapon a "Kosár" menüpontokon belül megadni kért és az érintett által megadott adatok.

 

Az adatkezelés jogalapja

A megrendelésben megadott adataidat az Adatkezelő a megrendeléssel létrejövő szerződés megkötése és teljesítése jogalapon kezeli.

 

Adattovábbítás, címzettek

A megrendelésben megadott személyes adataid közül a nevedet, címedet és telefonszámodat az Adatkezelő a megrendelés teljesítésében résztvevő futárszolgáltatást végző harmadik személynek (GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. info@gls-hungary.com Cégjegyzékszám: 13-09-111755 Adószám: 12369410-2-44 Közösségi adószám: HU12369410), Magyar Posta Zrt. (1138 Bp, Dunavirág u. 2-6., www.posta.hu, adószám: 10901232244, cgszám: 0110042463) és az elektronikus számlázó rendszer használata során: Rendszer neve: Számlázz.hu https://www.szamlazz.hu/. KBOSS.hu Kft. Postacím: 1031 Budapest, Záhony u. 7/C. Adószáma: 13421739-2-41. Cégjegyzékszám: 01-09-303201, e-mail: info(kukac)szamlazz(pont)hu jogosult kiadni, aki adatfeldolgozóként jár el a megrendelés teljesítése körében.

Önálló adatkezelőnek minősül az alábbi társaság az online bankkártyás fizetési rendszer használata során: CIB Bank Zrt.

Kezelt adatok: Tranzakció adatai, email cím, név bankkártya adatai, bankszámlaszám

Adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése)

 

Ezen kívül az Adatkezelő azon személyeknek, szerveknek, hatóságoknak jogosult a megrendeléssel létrejövő szerződés adatait, közöttük a személyes adataidat továbbítani, amely személy jogszabálynál fogva jogosultak Subai Géza József e.v. működését, könyveit ellenőrizni. Adataid a Honlapot üzemeltető szerveren kerülnek tárolásra, azok nem kerülnek külföldre továbbításra.

 

Az adatok megőrzésének ideje

A megrendelésben megadott adataidat a megrendeléssel létrejött szerződés teljesítésével összefüggő adóelévülési idő végéig őrzi az Adatkezelő.

 

2.4 Hírlevélre feliratkozás

Adatkezelési tevékenység, az adatkezelés célja

A Honlapon az érintettek a kért személyes adataik megadásával feliratkozhatnak az Adatkezelő által rendszeresen megküldött hírlevélszolgáltatására. A hírlevél feliratkozásnál megadott személyes adatokat az Adatkezelő kizárólag arra a célra használja, hogy a rendszeres időközönként megjelenő hírleveleket eljuttassa a feliratkozókhoz, melyekben az újdonságokról, esetleges akciókról, nyereményjátékokról tájékoztatunk.

 

A kezelt személyes adatok köre

A hírlevélre való feliratkozás űrlapon az érintett által megadott személyes adatok.

 

Az adatkezelés jogalapja

A hírlevélre való feliratkozás során megadott adataidat a hozzájárulásod alapján kezeli az Adatkezelő. A személyes adatok megadásával a hírlevélre való feliratkozás egyben a hozzájárulás megadásának tekintendő. Az adatkezelési hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod az Adatkezelő részére küldött írásbeli nyilatkozattal, a formanyomtatvány megfelelő kitöltésével.

 

Adattovábbítás, címzettek

A hírlevél feliratkozásnál megadott adatokat az Adatkezelő által megbízott hírlevélküldési szolgáltató adatfeldolgozóként kezeli a hírlevelek kiküldése céljából. Ezen túlmenően az Adatkezelő harmadik személy részére nem továbbítja a személyes adatokat. A személyes adatok külföldre nem kerülnek továbbításra.

 

Az adatok megőrzésének ideje

A hírlevélre való feliratkozásnál megadott adataidat a hozzájárulásod visszavonásáig, azaz a hírlevélről való leiratkozásig kezeli, tárolja az Adatkezelő.

 

2.5 Sütik

A Honlap felkeresése, használata során többfajta sütit (fájlt, adatcsomagot) telepít a Honlapot működtető szoftver a felhasználó számítógépére. A következő típusú sütiket használja a Honlap:

Szükséges süti: olyan sütik, amelyek nélkül a Honlap, azon belül pedig a webshop nem működik, nem használható. Ilyen sütik:

felhasználó által rögzített adatokat tároló süti a beléptető oldalon;

a kívánságlistára tett termékeket listáját megőrző süti;

a fizetési valuta módosíthatóságát biztosító süti;

a Honlap nyelvének a módosíthatóságát biztosító süti;

 

Ezen sütik használatáról a jelen Tájékoztatóval tájékoztatja az Adatkezelő az érintetteket, azok használatához további hozzájárulásra nincs szükség, mivel azok az érintett által igényelt szolgáltatás biztosításához elengedhetetlenül szükségesek, a vonatkozó jogszabály szerint külön hozzájárulás nélkül használhatók.

 

Statisztikai süti: ezek a sütik nem tudják pontosan beazonosítani a felhasználót. A statisztikai sütik a Honlap látogatásának eseményeit rögzítik, többek között az oldalmegtekintésekről, kattintásokról, munkamenet hosszáról stb. gyűjtenek információkat. Tekintettel azonban arra, hogy a felhasználó adatait nem rögzítik valójában nem történik a személyes adatok kezelése.

 

Marketing süti: ezek a sütik biztosítják a Honlapot felkereső látogatók számára a Honlapon való böngészési élményt javítják, többek között személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jelenítenek meg a látogató részére.

 

Ezen süti használatára kizárólag az érintett hozzájárulása jogalapon kerülhet sor. Hozzájárulásodat a Honlap első felkeresésekor felugró ablak kipipálásával adhatod meg. Az adatkezelési hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod.

 

3. Adatok biztonsága

A személyes adatai biztonsága érdekében olyan technikai, valamint eljárási szabályokat alkalmazunk, amelyek megakadályozzák az ezen adatokhoz történő illetéktelen hozzáférést, azok megváltoztatását vagy továbbítását, szándékos és véletlenszerű törlését vagy megsemmisülését.

 

4. Az adatkezelésre jogosultak köre

4.1. Az adatkezelésre feljogosított munkavállalóink, illetve társaságunkkal szerződéses jogviszonyban álló együttműködő partnereink jogosultak az adatokhoz való hozzáférésre és azok kezelésére.

4.2. Az adatok védelme érdekében valamennyi adatkezelésre jogosultat a jelen tájékoztatóban, a jogszabályokban foglaltak betartására hívjuk fel, valamint titoktartásra kötelezzük. A személyes adatok szerződéses partnereink, megbízóink által történő kezelése során a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartása szerződéses partnereink, megbízóink felelőssége, amelyért nem vállalunk felelősséget.

 

5. Az adatkezelés időtartama

5.1. Az adatkezelés a szerződés megkötésére irányuló igény jelzésével vagy a hozzájárulás megadásával kezdődik.

5.2. Az adatokat az adatbázisunkban mindaddig megőrizzük, kezeljük, amíg az érintett nem kéri annak törlését (de legkésőbb 5 év elteltével), kivéve a számviteli bizonylatok esetében, mivel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 (azaz nyolc) évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.

5.3. Az általunk kezelt adatok törlését az érintett bármikor kezdeményezheti. Az erre vonatkozó kéréseknek hivatali időnkben haladéktalanul eleget teszünk, vagy amennyiben szerződéses vagy jogszabályi kötelezettségünk vagy jogos érdekünk ezt nem teszi lehetővé, akkor erről tájékoztatjuk.

 

6. Jogérvényesítés

6.1. Személyes adatai kezeléséről az érintett bármikor tájékoztatást kérhet. Kérésére tájékoztatást adunk az érintett kezelt adatairól, arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az info@blessyoutextil.hu e-mail címen kérhető.

6.2. A megadott adatok helyességéért az érintett felel. Személyes adatai helyesbítését azok megváltozása esetén bármikor kérheti. A valóságnak meg nem felelő adatokat kérésre helyesbítjük, a hiányos vagy a téves adatot töröljük. A helyesbítésről és a törlésről külön értesítést erre vonatkozó kifejezett kérés esetén e-mailben, erre a célra pontosan megadott e-mail címre küldünk (figyelemmel a 5.3. pontban foglaltakra).

6.3. Az érintett jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon. Az érintett jogosult arra is, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely őt jelentős mértékben érintené. Az érintett kérheti továbbá a személyes adatainak rendelkezésre bocsátását is. Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését. Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

6.4. Személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordulhat.

6.5. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.) bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

6.6. Az érintett bírósághoz fordulhat:

6.6.1. a felvilágosítás megtagadása,

6.6.2. a helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása,

6.6.3. jogainak megsértése esetén, továbbá, ha

6.6.4. a tiltakozási kérelem vonatkozásában hozott döntéssel nem ért egyet, vagy ha a tiltakozási kérelem elbírálására nyitva álló határidőt elmulasztjuk, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 (azaz harminc) napon belül.

6.7. A per elbírálása a Társaság, mint alperes székhelye szerinti törvényszék (Fővárosi Törvényszék) hatáskörébe tartozik. A per – a Felhasználó választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

6.8. Kérjük, hogy az adatkezelésünkkel kapcsolatos bármely panasz, kifogás esetén a fent eljárások kezdeményezését megelőzően, egyeztetés céljából forduljanak Társaságunkhoz.

Jelen Adatvédelmi szabályzat hatályba lépésének ideje: 2021.01.01.